Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat het de Surface Windows RT volgende maand op 13 nieuwe markten zal introduceren. Vanaf 14 februari zal de tablet ook in België en Nederland beschikbaar zijn.

“Het was heel spannend om de respons op de Surface te aanschouwen,” vertelt Jean Benoit Van Bunnen, Windows manager voor de Belux. “We zijn blij dat klanten bij ons de Surface Windows RT binnenkort uit de eerste hand kunnen ervaren.”

Met de Surface Windows RT haal je het beste van twee werelden in huis. De Surface combineert het handige van een tablet met de functionaliteit van een laptop. Het toestel komt in twee varianten: 32 GB of 64 GB.

De tablet zal beschikbaar zijn in de Windows Store en bij geselecteerde winkels. Wanneer je de Surface in een bundel met een zwarte Touch Cover koopt betaal je 579 euro voor 32 GB en 679 euro voor 64 GB.

Verder maakte Microsoft nog bekend dat de krachtigere Surface Windows 8 Pro vanaf 9 februari in de Verenigde Staten en Canada te koop zal zijn. De Surface Pro komt in een versie met 64 GB of 128 GB. Prijzen beginnen vanaf 899 dollar.