Nintendo heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwste console, de Wii U, op 30 november in de Europese winkels zal liggen. Door productieproblemen was het even onzeker of de Wii U wel in november op de Europese markt zou verschijnen, maar Nintendo lijkt die deadline dan toch op het nippertje te halen.

De nieuwe Nintendo-console is vooral bijzonder omwille van zijn controller: de Wii U GamePad. Die biedt een geïntegreerd lcd-touchscreen en kan met bepaalde software en spellen ook onafhankelijk van de televisie gebruikt worden.

Basic en Premium
De Wii U zal in twee versies verschijnen. Het Wii U Basic Pack bevat een witte console met 8 GB aan opslagruimte en een witte controller. Het Wii U Premium Pack bevat een zwarte console met 32 GB aan opslagruimte en een zwarte controller. Bovendien krijg je bij het Premium Pack een standaard voor de console en de controller, een oplaadstation voor de controller, een sensorbalk en het spel Nintendo Land.

Het Wii U Premium Pack geeft ook toegang tot een beloningsprogramma waarmee je punten kan verdienen met aankopen in de Nintendo eShop. Zodra je een minimum van 500 punten hebt verdiend, kan je hiermee toekomstige aankopen betalen.

Spellen
Er werd ook bekend gemaakt welke games beschikbaar zullen zijn bij de lancering. Meer bepaald gaat het om Nintendo Land, New Super Mario Bros. U, FIFA 13, ZombiU, Rayman Legends, Call of Duty: Black Ops II en Mass Effect 3 – Special edition. Een volledige lijst van spellen die gelijk met of in de periode na de release zullen verschijnen vind je hier.

Compatibel
Wie al een Wii heeft en overweegt een Wii U aan te schaffen, zal blij zijn te horen dat bijna alle accessoires van de originele Wii compatibel zijn met de nieuwe console.

De Wii U-bundels bevatten geen Wii Plus-afstandsbediening, maar voor spelers die nog geen Wii-systeem bezitten heeft Nintendo een aanvullende set samengesteld. Dit bevat een Wii Plus-afstandsbediening, een Nunchuk en een sensorbalk.

De meeste downloadsoftware voor de Wii is ook compatibel met de Wii U, wat betekent dat eerder aangeschafte WiiWare- en Virtual Console-spellen overgezet kunnen worden naar het Wii U-systeem.

Prijzen
Aan welke prijs je de Wii U in Europa in de winkel zal vinden is nog niet bekend, maar gewoonlijk komt dat overeen met de Amerikaanse prijzen. In Amerika gaat het Basic Pack 299,99 dollar kosten. Voor het Premium Pack zal je 349,99 dollar betalen.