Het mobiele besturingssysteem van Microsoft wint aan populariteit bij ontwikkelaars. De Windows Phone Marketplace bevat al veertigduizend applicaties en games.

Deze cijfers zijn afkomstig van de nieuwssite All About Windows Phone. Die zegt dat een derde van die veertigduizend applicaties er pas in de laatste drie maanden bij zijn gekomen.

Ruim tienduizend uitgevers
In totaal zijn er nu meer dan tienduizend verschillende uitgevers van Windows Phone-applicaties. De inzendingen van afgelopen maand bestonden voor 85 procent uit applicaties, 15 procent waren games. In totaal bestaat 68 procent van die recente apps uit gratis downloads, voor 23 procent moet worden betaald en 9 procent kost geld na een gratis proefperiode.

Momenteel komen er 165 applicaties per dag bij. All About Windows Phone voorspelt daarom dat de Marketplace van Windows Phone eind januari 2012 al de grens van vijftigduizend applicaties zal passeren. De applicatiewinkel van Microsoft werd in oktober 2010 geopend en is nu dus iets meer dan een jaar oud.

Lang niet de grootste
Ondanks het groeitempo blijft Microsofts applicatiewinkel wel achter op die van Apple en Google. De App Store van Apple, gelanceerd in 2008, behaalde in mei 2011 de vijfhonderdduizend applicaties. De Android App Store van Google, eveneens gelanceerd in 2008, bevat momenteel meer dan driehonderdduizend toepassingen en games.