Google heeft het nieuwe ontwerp voor Gmail zo goed als klaar. Sinds gisteren kun je het bekijken.

In juli toonde Google al een eerste versie van het ontwerp en de nieuwe lay-out, en in september kon je dankzij een gelekte video meer zien van het nieuwe Gmail. Maar het enige wat in de buurt kwam van die nieuwe versie was een thema, dat je sinds gisteren kan vervangen door Googles nieuwe mailprogramma. Maar voor je dat doet: even een overzicht van alle nieuwigheden.

Gestroomlijnde conversaties
De e-mailconversatie is helemaal opnieuw ontworpen, zodat alles veel duidelijker is en je met veel meer gemak je e-mails kan lezen. Je ziet nu een foto van je gesprekspartner: zo wordt meteen duidelijk wie wat zegt. Verder heeft Google zo veel mogelijk verwijderd, opdat je je kan concentreren op het communiceren met vrienden en collega’s.

Gestroomlijnde conversaties

Mobieletjes
De toestellen waarop je Gmail kunt lezen zijn legio. De ruimte tussen de e-mailonderwerpen past zich vanaf nu daarom automatisch aan. Als je de ruimte tussen je e-mails te groot of te klein vindt, kan je dat wel handmatig instellen.

Elastische dichtheid

Nieuwe HD-thema’s
Ook de thema’s kregen een grondige onderhoudsbeurt: je vindt een hele hoop nieuwe thema’s en bijgewerkte oudere thema’s. Volgens Google zijn de oudere versies aangepast zodat ze meteen werken met het nieuwe ontwerp. Je zou dus geen problemen mogen ondervinden.

Nieuwe HD-thema's

Slimmere navigatie
Het navigatiepaneel aan de linkerkant toont je labels en chatvenster nu constant. Je hoeft dus niet meer helemaal naar boven te scrollen als je berichten met een bepaald label wilt selecteren. Bovendien kun je het chatvenster nu volledig verbergen door onderaan op het chat- of gadgetsicoontje te klikken. Je kunt ook door de interface navigeren door de pijltjestoetsen te gebruiken.

Slimmere navigatie

Betere zoekfunctie
Klik op het pijltje in het zoekveld om de geavanceerde zoekfunctie tevoorschijn te toveren. Nu zoek en vind je veel makkelijker verloren of verwijderde mails terug. Je kunt hetzelfde paneel gebruiken om snel een nieuwe e-mailfilter aan te maken.

Betere zoekfunctie

Je kan overschakelen naar de nieuwe versie door rechtsonderaan op Overstappen naar de nieuwe look te klikken.

Gestroomlijnde conversaties

External links

Gmail