De Gentse correctionele rechtbank veroordeelt een vrouw die een vals Facebookprofiel van haar ex-baas had aangemaakt, om hem zo van overspel te beschuldigen. De rechter legde haar een celstraf van zeven maanden met uitstel en een geldboete van 550 euro op.

De beklaagden zijn een 38-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Kortemark. Ze maakten vorig jaar een profiel aan op naam van de voormalige werkgever van de vrouw, een 36-jarige bedrijfsleider uit Maldegem. Ze postten daarna verschillende valse berichtjes waaruit moest blijken dat de bedrijfsleider overspel pleegde.

De feiten vonden plaats tussen juni en december van vorig jaar, en stopten pas na een onderzoek naar de IP-adressen en een huiszoeking bij het koppel.

IT-specialist gaat vrijuit
Het openbaar ministerie had zes maanden celstraf met uitstel gevraagd, maar de rechter legde de vrouw zeven maanden cel met uitstel op. Haar partner werd vrijgesproken. Volgens zijn advocaat is hij een IT-specialist en had hij niets met het valse profiel te maken.

Het is voor zover bekend het eerste strafproces voor het aanmaken van een vals Facebookprofiel. Volgens de advocaat van de vrouw geeft de rechter hiermee een duidelijk maatschappelijk signaal.

External links

De Standaard Online