Facebook vereenvoudigt de manier waarop je vrienden kunt onderverdelen in groepen. Ook voegt het een Twitterachtige abonneerknop toe.

Facebook vereenvoudigt de manier waarop je vrienden kunt onderverdelen in groepen. Ook voegt het een Twitterachtige abonneerknop toe.

De sociaalnetwerksite rolt momenteel een abonneerfunctie uit naar zijn gebruikers. Wie dat wenst, kan de knop aan zijn profiel toevoegen, zodat personen met wie je niet bevriend bent toch een selectie van jouw updates kunnen opnemen in hun nieuwsoverzicht. Welke updates je deelt met je abonnees, en of iedereen of alleen vrienden van vrienden abonnee mogen worden, bepaal je zelf. Net zoals bij Twitter dus.

Nieuwsoverzicht beheren
Als je bevriend bent met iemand ben je automatisch geabonneerd op zijn of haar updates. Tot nu toe had je weinig controle over welke vrienden in je nieuwsoverzicht werden opgenomen. Maar met de abonneerfunctie komt daar verandering in. Zo kan je kiezen om alle, de meeste, de belangrijkste of geen updates van een bepaalde vriend te zien te krijgen.

Eerder deze week vereenvoudigde Facebook de manier waarop je vrienden kan opdelen in groepen. De netwerksite maakt automatisch enkele subgroepen aan (Beste vrienden, kennissen…), de zogenaamde Smart Lists. De groepen handmatig beheren is nog steeds mogelijk. De link met de Circles van concurrent Google is niet ver te zoeken.