Over de evolutie van het gebruik van mobiel internet in ons land is weinig geweten. Reden voor de online mensen van webbureau netLash-bSeen om eens in de cijfers van hun klanten te duiken. Conclusie: hoewel mobiel internetgebruik nog relatief marginaal is, groeit het wel fors.

Op basis van de cijfers van veertig websites die samen drie miljoen bezoekers per maand vertegenwoordigen, zegt het bureau een zesvoudige groei te zien. Waar in juni 2010 het gemiddelde mobiele internetbezoek op 0,44 procent lag, was dat in juni van dit jaar al 2,68 procent. De website in de dataset die het grootste aandeel mobiel internetgebruikers over de vloer kreeg, haalde 4,37 procent.

“Een verzesvoudiging op een jaar tijd is indrukwekkend te noemen. Een aandeel van 2,7% op je bezoekersaantal lijkt op het eerste zicht klein, maar kan een leuke bron van extra inkomsten genereren”, schrijft Sven De Meyere op de blog van Netlash-bSeen. De Meyere voorspelt in het bijzonder verdere groei als de iPad 3 en iPhone 5 verschijnen en goedkopere tablets meer mainstream worden.

External links

bSeen