Nintendo heeft er een slecht kwartaal opzitten, mede door de tegenvallende verkoop van de 3DS. Daarom gaat de prijs omlaag.

 

De Japanse spellenboer maakte donderdag bekend dat hij in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 25,5 miljard yen ofwel 230 miljoen euro heeft geleden. De winstverwachting voor het huidige boekjaar wordt dan ook naar beneden bijgesteld. Dat meldt Reuters.

Als reden halen de Japanners de hoge notering van de yen aan, en de tegenvallende verkoop van hun jongste draagbare spelconsole, de 3DS. De 3DS kan beelden in 3D weergeven zonder dat daar een vervelend brilletje voor nodig is.

Van 250 naar 170 dollar
Om de verkoop een duwtje in de rug te geven wordt de 3DS amper een half jaar na zijn lancering al in prijs verlaagd. Op 12 augustus daalt de prijs in de Verenigde Staten van 249 tot 169,99 dollar. In Europa daalt de inkoopprijs voor handelaars met een derde.

Vroege vogels die al een 3DS hebben gekocht, krijgen een goedmakertje van Nintendo. Wie voor 12 augustus inlogt op de Nintendo eShop mag gratis twintig games downloaden. Het gaat om tien spelklassiekers die uitkwamen op Nintendo’s NES-console en op de Game Boy Advance. De eerste gratis games zijn op 1 september beschikbaar.