Dit is het verhaal van het gegeven paard dat je niet in de bek mag kijken. Je kan perfect gelukkig zijn met freeware, zolang je met de beperkingen kan leven. Comodo Backup zal in vijf stappen je gegevens beveiligen. In de eerste stap selecteer je de juiste bestanden en bepaal je of de bestanden gecomprimeerd moeten worden.

Op die manier spaar je ruimte. Behalve op een USB-stick, externe harde schijf of een eigen ftp-server kan je bestanden wegschrijven op cd en dvd. Blu-ray behoort dus niet tot de mogelijkheden.

Comodo voorziet in een onlineservice om back-ups te bewaren, maar daarvoor moet je betalen. Via de herstelmodus kan je dan deze gegevens terugplaatsen. Vreemd genoeg bevat de herstelfunctie geen ondersteuning voor gegevens die op cd of dvd staan.

Een systeemback-up is ook mogelijk zodat alle essentiële bronnen van je Windows-systeem worden opgeslagen. Maar deze optie laat zich alleen aanspreken via onlineherstel. Alles wat je op externe media wegschrijft, kan je versleutelen zodat deze gegevens beschermd zijn tegen nieuwsgierige blikken.

Comodo Backup 3.0
Prijs: gratis (maart 2011)

PRO: versleutelt de back-upbestanden.
CONTRA: regelmatig foutmeldingen in de synchronisatiefunctie.

External links

Comodo