Het Russische parlement buigt zich binnenkort over een wel zeer vreemde internetwet. Enkele parlementsleden hebben voorgesteld om seksueel getinte inhoud op het web overdag te blokkeren.

Het idee is afgeleid van de regels voor televisiezenders die geen seksueel getinte beelden mogen uitzenden wanneer er kinderen kunnen kijken. Ook alcoholreclame mag niet op elk moment van de dag worden getoond.

Concreet willen enkele parlementsleden tussen 12 en 18 uur een blokkering van pagina’s voor volwassenen. Die tijdspanne werd zo gedefinieerd omdat kinderen tot de middag naar school gaan, en na 18 uur de ouders weer thuis zijn. Het nieuws van het voorstel wordt gemeld door Infox.ru. Een Engelstalige versie van het verhaal kan je hier vinden.

Het Russische parlement spreekt zich eind deze maand uit over de wet. Al blijft het onduidelijk in welke mate deze meer kwaad dan goed doet. Bovendien is het moeilijk te bepalen wat je moet blokkeren in een wereld waar gebruikers zelf materiaal kunnen uploaden en snel kunnen verspreiden als het moet.