Gevoelige geheimen van de federale politie zijn uitgelekt op het internet. Ze werden online gezet door de politie zelf. Het gaat onder meer om informatie over pantserwagens en hun bestuurders, over geldtransporten en codenamen van operaties.

Informatie over de bestuurders van gepantserde politiewagens was gewoon online te vinden, volgens het journaal van de Franstalige zender RTL-TVI. Het gaat dan om naam en voornaam, een foto en de nummerplaat van hun wagen. De lijst is intussen al offline gehaald.

Normaal gezien moeten de politieagenten die gepantserde auto’s besturen anoniem blijven. Als er beelden op tv getoond worden, moet hun gezicht onherkenbaar gemaakt worden. De gegevens horen met andere woorden dus ook niet thuis op het internet.

Plattegronden
Maar de politie is nog veel kwistiger met gegevens. Zo zijn er ook plannen online te vinden van de lokalen van de federale politie. Daar staat duidelijk op te lezen waar elke afdeling zich bevindt.

Daarbij merkt RTL-TVI ook nog fijntjes op dat de werkverdeling online staat. Wie wil, komt te weten wanneer de rondgangen van de nachtwakers zijn afgeschaft.

Er was verder info te vinden over slechte kogelwerende vesten en het type pantser van de escortewagens bij geldtransporten. Tot slot werden codenamen genoemd van operaties, zoals de bescherming van ambassades in Brussel.

Info nog te zien in Google
De federale politie is verbaasd dat zulke informatie op het web te vinden is. Ze verklaart aan de Franstalige tv-zender dat het deze zaak van nationale veiligheid zal aanpakken.

De informatie is ondertussen offline gehaald. Wie via Google zoekt naar hetzelfde document dat RTL-TVI toonde, krijgt het wel te zien in de zoekresultaten, maar het document zelf staat niet meer op de site van de politie. 

External links

Reportage RTL-TVI

External links

Federale Politie