Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Ook bij Mozilla zijn ze niet opgezet met de privacyuitspraken van Google-topman Eric Schmidt. Een medewerker van het bedrijf schrijft op zijn blog dat Bing een beter privacybeleid heeft dan Google.

De blogpost in kwestie is geen standpunt van Mozilla, maar wel van Asa Dotzler, die binnen Mozilla verantwoordelijk is voor de communities. Meteen zegt hij erbij dat je in Firefox, dat Google als standaard zoekmachine heeft, heel eenvoudig kunt wisselen naar Bing, de zoekmachine van Microsoft.

De boodschap is enigszins opmerkelijk gezien Mozilla met Firefox al jaren strijdt tegen de dominantie van Microsofts Internet Explorer. Tegelijk krijgt de browser geld van Google omdat het de zoekmachine als standaard instelt.

"Schmidt begrijpt privacy niet"
Schmidt deed zijn controversiële uitspraak in een televisie-interview op de Amerikaanse zender CNBC. Daarin legde hij uit hoe Google onder de Patriot act alle persoonlijke gegevens, zoals je zoektermen, aan de Amerikaanse overheid moet doorspelen. Maar “als niemand het mag weten, doe je misschien iets wat je eigenlijk niet hoort te doen.”

“Wat me het meest stoort over Schmidts commentaar is dat het duidelijk maakt dat hij gewoon niet begrijpt wat privacy is”, zegt Dotzler in een tweede post. “Dat een bedrijf met zo veel gebruiksgegevens op zijn servers wordt geleidt door iemand die privacy niet begrijpt, is echt beangstigend.”

External links

Google

External links

Microsoft

External links

Mozilla