Shortcut Overlay Remover is een piepklein programmaatje dat slechts één ding doet: het verwijdert het pijltje uit de iconen van snelkoppelingen. Onder Windows Vista werken oude methodes om dit te realiseren niet meer.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Shortcut Overlay Remover is een piepklein programmaatje dat slechts één ding doet: het verwijdert het pijltje uit de iconen van snelkoppelingen. Onder Windows Vista werken oude methodes om dit te realiseren niet meer.

Het programma is heel makkelijk te gebruiken. De kans is zelfs heel groot dat je het maar één keer zal opstarten. Als je eenmaal een keuze maakt, blijft die gelden – ook als je Shortcut Overlay Remover daarna zou verwijderen.

[download_file]
Er zijn ook niet bepaald veel keuzemogelijkheden. In het hoofdvenster kan je kiezen of snelkoppelingen voortaan met de standaardpijl, een kleine, blauwe pijl of helemaal pijlloos op het bureaublad verschijnen.

Het verwijderen van het pijltje uit het icoon kan wel voor verwarring zorgen: het wordt daarna onmogelijk om op het eerste gezicht een onderscheid te maken tussen een icoon van een programma of de snelkoppeling naar dezelfde applicatie. Het is aan jou om te beslissen of dat onderscheid voor jou relevant is.

Van Shortcut Overlay Remover is er een uitvoering voor de 32 en 64 bit-edities van Windows Vista. Wil je hetzelfde doen in XP, dan kan dat met het programmaatje Tweak UI, onderdeel van Microsoft PowerToys.

Windows Vista

External links

FrameWorkx

External links

Microsoft PowerToys