Het element dat je dag in, dag uit het vaakst op je computerscherm ziet verschijnen, is je muisicoontje. Je beseft het misschien niet altijd, mar dat kleine wijzertje, het klikkertje waarmee je al je taken uitvoert, is je trouwste compagnon op iedere internetreis. Wie goed oplet, zal zelfs merken dat er meerdere icoontjes zijn die elkaar afwisselen. Een pijltje, een ronddraaiend wieltje,… Maar dat is allemaal zo saai. Tijd om daar verandering in te brengen.

Stap 1: Windows

Kies een pakketje icoontjes naar jouw smaak.

Er kunnen vele redenen zijn waarom je de muisicoontjes wilt aanpassen. Omdat je ze niet mooi vindt, omdat je liever iets gek hebt, of gewoon omdat je eens iets anders wilt. De eerste stap is dan eens gaan kijken op internet wat je allemaal kan vinden. Heb je geen idee wat je wilt, dan kan je altijd eens zoeken op www.deviantart.com. Daar vind je steeds leuke ideeën. Heb je wel enigszins een idee, dan google je gewoon MUISICOONTJES + “zoekwoord”. Vervang wat tussen aanhalingstekens staat dan door bijvoorbeeld Wii als je een thema zoekt dat gebaseerd is op de icoontjes van de populaire console van Nintendo. Download je keuze.

Stap 2: Veranderen

Om je muiscursor ook echt te veranderen, moet je in de instellingen duiken. Ga rechtsonder je bureaublad naar je meldingenscherm en klik daar, opnieuw rechtsonder, op ALLE INSTELLINGEN. Eens daar, klik je op APPARATEN, daarna navigeer je in de balk links naar MUIS. Onder VERWANTE INSTELLINGEN klik je op EXTRA MUISOPTIES.

Stap 3: Manueel

Helaas zal je elke afbeelding manueel moeten vervangen.

In het venster met de extra instellingen moet je bovenaan klikken op AANWIJZERS. Je krijgt nu een schermpje te zien met de huidige aanwijzers die je toestel gebruikt. Onder dat scherm kan je klikken op STANDAARD GEBRUIKEN, waarna de originele aanwijzer wordt teruggeplaatst, of je kan kiezen voor BLADEREN. Om alle aanwijzers te vervangen, moet je een per een klikken op de mogelijke icoontjes, klikken op BLADEREN en de juiste aanwijzer selecteren in de map waar je ze hebt geplaatst. Dat is even zoeken, maar het betekent wel dat je gerust enkele thema’s kan combineren.

Stap 4: Mac

Op een Mac moet je enigszins improviseren om een gelijkaardig resultaat te bekomen – ja, het is een punt waarmee je met Windows voor de verandering eens meer kan doen dan op Mac. Het beste dat je kan doen, is naar de App Store gaan en daar zoeken achter muisapps. Vaak zijn dat dan applicaties die ervoor zorgen dat je cursor een andere kleur krijgt, of dat er een speciaal effect bij komt kijken. Je zal geen geestige icoontjes kunnen instellen, maar je vindt vast wel iets om je mee te amuseren.