Het maken van een geslaagde selfie kan een hele uitdaging zijn. Je arm mag eigenlijk niet in beeld komen, de ontspanknop van je camera heeft al eens kuren, en als je een hele bende vrienden mee in beeld wil, is je arm niet lang genoeg. De oplossing voor al die eerste-wereldproblemen is de Rollei Selfie Stick.

Die Selfie Stick is een telescopische arm met drie aluminium segmenten. Door die uit te schuiven, kan je hem tussen 25 en 85 centimeter lang maken. Bovenaan zit een statiefkop met daarop een houder waarin je je smartphone kan vastschroeven. Je kunt die houder ook verwijderen, en dan heb je op de statiefkop een standaard 1/4-inch statiefaansluiting waarop je een compactcamera of action cam kunt monteren.

Om selfies te maken, maak je een verbinding via Bluetooth tussen de Selfie Stick en je smartphone. Om de connectie tot stand te brengen, schakel je de Stick eerst in en druk je op de Bluetooth-knop. We krijgen zowel een iPhone als een Sony Xperia probleemloos verbonden. Volgens Rollei gaat de batterij mee gedurende 100 uur of 500 opnames; herladen kan via de USB-ingang.

iOS of Android

Verder bevat de Selfie Stick System Switch Key, waarmee je moet selecteren of je een iOS- dan wel Android-smartphone gebruikt. Je gebruikt dan de ontspanknop op de stok om een foto te maken – wat overigens ook met de primaire camera van je smartphone kan, dus niet alleen met de secundaire (selfie-)camera. Leuke extra: als we met de Sony Xperia de System Switch Key in de 'foute' stand voor iOS zetten, blijken we de zoomfunctie van de Xperia camera-app te kunnen activeren.

De Selfie Stick werkt in onze tests goed met de standaard camera-apps van iOS en Android. Met andere camera-apps hebben we wisselend succes. Manual (iOS) en Instagram (iOS en Android) werken niet, maar met Camera+ (iOS) kunnen we wel de ontspanknop bedienen.

De Selfie Stick kost 55 euro, wat uiteraard meer is dan een gewone 'domme' uitschuifarm voor een actioncam. Voor selfiefanaten die het niet erg vinden om er redelijk belachelijk bij te lopen, doet hij wat hij belooft.

External links

Rollei