Heb jij te veel pictogrammen  en bestanden op je bureaublad staan, maar ben je er te gehecht aan om ze zomaar te verwijderen?

Of heb je gewoon het gevoel dat je bureaublad voor iets meer bestemd is dan gewoon een parkeerplaats voor snelkoppelingen? Dan is Sideslide het proberen waard.

[download_file]

Sideslide plaatst één of meerdere handige en volledig personaliseerbare vensters recht op je bureaublad, waar je koppelingen per categorie in kan groeperen.

Niet alleen snelkoppelingen vinden een plaatsje in Sideslide, ook mappen en bestanden kan je erin kwijt. Zo kun je verschillende desktops op je bureaublad aanbrengen. Elke desktop kan afzonderlijk verkleind worden, zodat je de juiste tevoorschijn kunt halen wanneer van toepassing.

De tool is volledig personaliseerbaar met verschillende skins, kleurtjes en zelfs achtergronden. Wie zijn scherm wat wil opfleuren kan diashows aan het programma toevoegen, en ook ondersteuning voor RSS-feeds is aanwezig.

Het grootste nadeel is dat Sideslide, door al zijn opties, nogal intimiderend kan overkomen. Het is immers niet eenvoudig om elke functie te vinden. Een advies van ontwikkelaar Northglide zelf: “Klik links en rechts op alles.” Zo zal je wel ontdekken wat de mogelijkheden allemaal zijn.

De installatie van Sideslide is erg eenvoudig en het programma heeft geen extra software. Perfect veilig om even te proberen dus. Twijfel je of de tool iets voor jou is, of ben je benieuwd naar alle functies, bekijk dan zeker ook bovenstaand filmpje.