Om videofilmpjes te downloaden en te bekijken, heb je heel wat programma’s nodig: meerdere spelers om alle bestandsformaten af te kunnen spelen en een apart programma om ze te downloaden. Democracy Player kan dit allemaal.

Deze openbronspeler speelt vrijwel alle bestandsformaten als het op video aankomt: QuickTime, wmv, mpeg, avi, XviD, enzovoort. Net als iTunes voor muziek, vormt Democracy Player een thuisbasis voor al het videogerelateerd materiaal op je pc. Van hieruit kan je je filmpjes beheren en bekijken. De speler ondersteunt ook filmpjes in high definition-formaat.

[download_file]
Je start met een overzicht van verschillende kanalen. Naast kanalen met tekenfilms en muziekvideo’s vind je de nodige educatieve kanalen. Je kan meerdere filmpjes tegelijk downloaden en de kanalen zullen automatisch geüpdatet worden met de laatste toevoegingen. Inschrijven op podcast of videoblogs gaat eveneens.

Met Democracy doorzoek je het archief van YouTube, Google Video of Yahoo Video zonder dat je daarvoor naar de desbetreffende sites moet surfen. Om ruimte te besparen op je harde schijf blijven gedownloade video’s slechts zes dagen bewaard, tenzij je zelf aangeeft dat je ze wil houden.

Nieuw in deze versie is de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit Democracy elke video via BitTorrent te downloaden en meteen daarna te bekijken. Je hebt voortaan dus geen aparte BitTorrent-software meer nodig om torrent-bestanden binnen te halen.

External links

Democracy Player