Steeds meer informatie wordt in een pdf-bestand gegoten. Na enige tijd staat je harde schijf vol met kriskras verspreide pdf-bestanden. PDF Explorer brengt orde in deze chaos.

Je kan PDF Explorer het best omschrijven als een gespecialiseerde desktopzoeker voor pdf-bestanden. Er zijn ook handige extraatjes, zoals functies om alleen de tekst of de afbeeldingen van een pdf-bestand te bekijken, zonder dat je het document moet openen.

[download_file]
Bij de installatie kan je kiezen voor een Nederlandstalige interface – een bonus. Minder gelukkig zijn we met het openingsscherm, dat voor een beginnende gebruiker maar weinig aanknopingspunten heeft.

Om het programma te gebruiken, moet je eerst een databank aanmaken van alle pdf-bestanden. Je doet dit door onderaan rechts via de boomstructuur van DiskTree naar mappen met pdf-bestanden te navigeren. PDF Explorer zal die dan automatisch indexeren.

Je kan het jezelf makkelijk maken en meteen een rootmap selecteren en de Subfolders-optie aanvinken. Het programma indexeert dan meteen alle onderliggende mappen. Dit gaat vrij snel.

Nadat de databank met pdf’s is aangelegd, kan je de inhoud doorzoeken of bestanden filteren op sleutelwoorden. Heel nuttig zijn de batchfunctie (waarmee je PDF’s pdf-bestanden kan hernoemen naar hun titel), en Anonymize (waarmee privacybewuste gebruikers alle informatievelden kunnen leegmaken).

Nieuw in build 54 is de ingebouwde webserver die het mogelijk maakt dat je vanaf andere pc’s op het netwerk via de zoekpagina toegang krijgt tot je pdf-bibliotheek.

Het programma is gratis voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. In alle andere gevallen kost het programma 60 euro.

Taal: Nederlands
OS: Windows 98/Me/2000/XP

External links

PDF Explorer