Voor het eerst in lange tijd verschijnt er een update voor Winamp met betekenisvolle verbeteringen. De belangrijkste zijn SHOUTcast Wire (Winamps antwoord op podcasting) en een nieuwe AAC- en WMA-encoder.

Voor het eerst in lange tijd verschijnt er een update voor Winamp met betekenisvolle verbeteringen. De belangrijkste zijn SHOUTcast Wire (Winamps antwoord op podcasting) en een nieuwe AAC- en WMA-encoder. De gratis versie kan nu ook cd’s aan een hogere snelheid rippen.

[download_file]
Nullsoft noemt SHOUTcast Wire een “Media RSS Browser en Subscription Service”. In essentie gaat het hier om podcasting: de mogelijkheid om zich via RSS-stromen te abonneren op muziekdownloads zoals radio-uitzendingen. Toegang tot deze functionaliteit heb je via de Media Library. Onder de hoofding Wire vind je daar een zoekmotor voor podcasts en een downloadmanager.

Verder kreeg Winamp 5.1 een verbeterde codeermachine voor het maken van kwalitatieve AAC-bestanden (ook afspeelbaar op iPods) en geeft Nullsoft tegenwoordig de Microsoft WMA-encoder mee. Overigens is er ook een bug opgelost die een probleem met haperende WMA-bestanden oplost. Liefhebbers van visualisaties ten slotte, vinden tweehonderd nieuwe effectjes.

Deze gratis versie van Winamp Full 5.10 is functierijk, maar als je op volle snelheid cd’s wil branden, moet je 14,95 dollar betalen voor de Pro-versie. Tijdens de installatie kan je kiezen welke skin je verkiest; dit kan gelukkig achteraf snel worden aangepast. Verder valt de enorme verzameling visuele aanpassingsmogelijkheden op. De inmiddels kolossale skinbibliotheek voor Winamp 2.x en 3.x is nu ook te gebruiken in deze nieuwe versie.

Windows 98/Me/2000/XP

External links

Nullsoft