Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Het gratis programma ArtRage verdient om meerdere redenen je aandacht: ten eerste omwille van de zeer realistische en prachtige tekenmaterialen, maar ook zeker voor de uitgekiende gebruikersinterface.

De software is voor vrijwel alle Windows-versies alsook voor Mac OS X beschikbaar. Na de installatie krijg je de beschikking over een hyperrealistisch tekenprogramma dat uitstekend is verzorgd en een zeer gebruiksvriendelijk uiterlijk heeft.

[download_file]
Je krijgt de beschikking over allerlei materialen: krijt, stiften, olieverf en waterverf. De materialen kunnen door elkaar worden gebruikt, waarbij de materialen realistisch op elkaar inwerken.

Een kleurwiel zorgt ervoor dat je snel kleuren kan uitkiezen. Het realisme zorgt er tevens voor dat kleuren op elkaar inwerken en je daarmee kleuren op het scherm kunt mengen.

Handig is ook de ‘tracing paper’, waarmee een foto ingeladen kan worden die vervolgens licht – net als bij overtrekpapier – door het papier schijnt. Zo kan het worden overtrokken en daarna uitgewerkt.

Er zijn verder opties voor de papiersoort. Wie beschikt over een tekentablet, krijgt met ArtRage een zeer bruikbaar pakket dat niet onderdoet voor duurdere pakketten. Het programma werkt met een eigen grafisch formaat, maar staat toe dat je tekeningen exporteert in bijvoorbeeld JPEG- of bitmapformaat.

De eerste downloadlink hieronder verwijst naar de Mac OS X-versie, de tweede is voor Windows-gebruikers.

Windows 98/ME/2000/XP/OS X

External links

Ambient Design