Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


DivX is één van de meest gebruikte videocodecs op het internet. Maar voor de makers was dat duidelijk geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Deze nieuwe versie is de eerste in drie jaar en brengt talloze nieuwe features. Een veel betere compressie ontbreekt uiteraard niet op het appèl.

Vergeleken met DivX 5 zou de nieuwe codec aan dezelfde kwaliteit tot veertig procent beter comprimeren. Daarnaast is er ook een nieuwe functionaliteit, DivX Media Format, die heel wat nieuwe mogelijkheden introduceert. Zo kan je met een DivX 6-filmpakket menuutjes, meerdere audiotracks en ondertitels maken.

[download_file]
Deze download is een bundel van verschillende stukjes software, waaronder de optionele DivX Player (een toegewijde mediaspeler) en de DivX-codecs. Wel opletten geblazen, want het gaat hier niet om freeware, maar om adware die advertenties in de interface van het programma tovert in ruil voor het gratis gebruik. Er is ook de mogelijkheid dat het programma via de updatefunctie later reclamesoftware van derden toevoegt. Na de installatie wordt bijvoorbeeld de zoekpagina van Internet Explorer veranderd in Google.com.

Windows 2000/XP

External links

DivX