Webpagina's opslaan in Drive

Als je voor het werk of in je persoonlijke leven vaak het internet afzoekt, dan weet je hoe irritant het is om notities en pagina’s steeds maar te bookmarken of stukken tekst in een apart document te moeten opslaan. Met Opslaan in Google Drive kan je deze pagina’s met een druk op de knop bewaren in je eigen Google Drive-omgeving. Soms wil je snel notities of onlinepagina’s opslaan, maar kopiëren en opslaan duurt vaak lang… Niet met deze browserextensie!

Stap 1 / Open Google Play Store

Om de Chrome Web Store te vinden (waar je extensies kan downloaden), kan je rechtsboven in Chrome op het puzzelstukje drukken en vervolgens op Extensies beheren. Daarna kom je in een scherm terecht waar je links op het menu met de drie streepjes kan klikken en onderaan de link naar de Chrome Web Store opent. Het is ook gewoon mogelijk om in de adresbalk aan de bovenkant van Chrome te zoeken naar ‘Chrome Web Store’ of chrome.google.com/webstore/ in te tikken. Dan kom je op dezelfde pagina terecht.

save to drive stap 1
Open de Chrome Play Store.

Stap 2 / Opslaan in Google Drive zoeken

Als je eenmaal de Google Play Store of de Apple App Store hebt geopend, is het tijd om de applicatie te zoeken. Bovenaan de pagina kan je in de zoekbalk de zoekterm ‘Opslaan in Google Drive’ invoeren. Als het goed is, krijg je een lijst van applicaties die overeenkomen met de zoekterm.

save to drive stap 2
Zoek naar de applicatie.

Stap 3 / Extensie toevoegen

Als je eenmaal op de pagina van de extensie bent gekomen, is het vrij simpel. Klik gewoon op de blauwe balk met Toevoegen aan Chrome en dan krijg je een pop-up met de vraag of je de extensie wil toevoegen aan de browser. Als je op de knop drukt, dan wordt de extensie gedownload en automatisch geïnstalleerd en krijg je een aparte pagina te zien.

save to drive stap 3
Installeer de applicatie.

Stap 4 / Pagina opslaan in Drive

Als de applicatie correct is geïnstalleerd, dan open je de app door wederom op het puzzelstukje te drukken en dan kan je op het icoontje van Opslaan in Google Drive klikken. Als je op een pagina naar jouw keuze zit, dan druk je op het icoontje en dan begint de applicatie de pagina te inventariseren. Daarna krijg je een pop-up dat de pagina is opgeslagen in de Google Drive van het Google-account naar jouw keuze. Je krijgt nog een pop-up dat je de naam kan wijzigen van de opgeslagen pagina. De pagina kan je gewoon terugvinden in jouw Google Drive.

save to drive stap 4
Sla pagina’s op naar jouw wens.