Windows 10 Pride

Het eerste dat ik doe op een nieuwe computer is de wallpaper aanpassen. Het internet staat immers vol leuke beelden en je hebt geen enkele reden om langer dan vijf minuten op dezelfde saaie achtergrond te blijven kijken.

Stap 1 / Een thema installeren

Klik op Start en open de Microsoft Store. Klik vervolgens op Collecties en kies voor Windows Thema’s. Hier krijg je meteen een enorme verzameling thema’s te zien die bovendien allemaal gratis zijn. Of je nu fan bent van dieren, landschappen of abstracte concepten, je vindt ongetwijfeld je ding. De meeste thema’s bestaan bovendien uit meerdere beelden, dus je zal je nooit vervelen.

Windows 10 Pride Thema
Er zijn honderden thema’s om uit te kiezen.

Stap 2 / pride thema installeren

Voor deze workshop kiezen wij voor het kleurrijke Pride 2020 Flags thema. Microsoft haalde zijn inspiratie hiervoor uit de vele vlaggen van de LGBTQI+-gemeenschap. Het thema maakt deel uit van een groter project, waarover je alles kan lezen op www.microsoft.com/pride. Klik op het thema en vervolgens op Downloaden. Wacht even en Windows zal het thema automatisch binnenhalen. Klik op toepassen om het te activeren. Probeer je graag andere thema’s? Klik dan rechts op het bureaublad en selecteer Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Onder Thema’s kan je makkelijk wisselen.  

Windows 10 Pride Thema
Pride Flags is het meest kleurrijke thema.