De oortjes die Audio-Technica onder de naam ATH-ANC33iS in de etalage zet, zijn al enkele jaren verkrijgbaar. Ze wekten mijn interesse omdat ik nieuwsgierig was naar de vraag of je ook goede Active Noise Cancelling (ANC) kan vinden zonder daar meer dan 100 euro aan te spenderen.

Prima op de bus

Om meteen met de deur in huis te vallen: nee, de ANC op de Audio-Technica ATH-ANC33iS is niet zo goed als wat je bij de premiumcategorie vindt. Moet je daarom de ATH-AN33iS links laten liggen als je stilte wil hebben? Zeker niet. Het hangt af van waar je naar op zoekt bent.

[related_article id=”216527″]

De ANC-optie van Audio-Technica functioneert prima als je in een afgesloten ruimte zit. We hebben de oortjes op verschillende busritten getest en zonder probleem de storende motor- en andere geluiden uit de achtergrond gefilterd. Wanneer je er echter mee naar buiten stapt, merk je al vlug dat de ANC niet kan tippen aan het dempvermogen van een straffe hoofdtelefoon zoals de Bose QuietComfort 35.

Comfortabel

De ATH-ANC33iS zijn in-ear oortjes. Ik ben geen grote fan van in-ear omdat ik vaak niet de juiste oordopjes vind die comfortabel in mijn oren blijven zitten, maar daar had ik bij Audio-Technica geen last van. Aan het snoer van de oortjes zit een klein tussenstuk waar je de batterijen voor de ANC in stopt. Dat tussenstuk heeft een klem waarmee je het ergens kan vastzetten, maar blijft onhandig in gebruik. De kwaliteit van de audio ligt volledig in de lijn met wat je verwacht op dit prijspunt.

Wil je tijdens het pendelen met het openbaar vervoer een podcast of muziekje opzetten zonder dat je daarvoor de volumeknop moet opendraaien, dan heb je meer dan genoeg aan de Audio-Technica ATH-ANC33iS.