De Phase is een hybride smartwatch: een horloge dat enkele slimme functies heeft, maar het besturingssysteem met apps ontbeert dat je bij een volbloed smartwatch terug vindt. Het toestel kan je beweging en je slaap tracken, en laat je weten wanneer je op je smartphone notificaties of een oproep ontvangt. Aan de buitenkant ziet het er als een gewoon horloge uit dat een beetje dik is uitgevallen. Het grote voordeel van die aanpak is het feit dat de batterij een pak langer meegaat. Misfit zelf claimt dat je deze maar om de zes maanden hoeft te vervangen.

Kleur bekennen

Via de Misfit-app kan je de Phase koppelen aan je smartphone. Dat proces is snel afgehandeld, waarna je in een aangepaste interface terecht komt waar je bewegingsniveau centraal staat. De app zit mooi in elkaar en geeft je een goed overzicht van hoeveel je de afgelopen dagen en weken hebt bewogen. Misfit maakt het mogelijk om sport-activiteiten te tracken met de Phase, maar in eerste instantie is dit toch vooral een toestel om je dagelijkse bewegingen mee in kaart te brengen. De Misfit Phase kan ook je slaap in de gaten houden, maar die functie was tijdens mijn testperiode absoluut niet accuraat te noemen. Verder is het systeem dat Misfit toepast om je op een notificatie te wijzen nogal ondoorzichtig. Via een klein gaatje onderaan in het horloge kan je zien of je een notificatie hebt ontvangen als deze van kleur verandert. Een kleurverandering is echter niet altijd goed te onderscheiden, en ook het trillen bij een bericht of oproep werd ik niet altijd gewaar.

De Misfit Phase is een mooi ontworpen toestel dat je interessante informatie verschaft over je dagelijkse beweging. Spijtig genoeg laten enkele van de slimme functies te wensen over.