Polar Loop 2

Polar gaat voor een frappant design dat zeker zijn voor- en tegenstanders kent. De metalen toets aan beide kanten van het display zorgt voor een herkenbaar element dat we ook al terugvonden bij de A360 en de M-reeks sporthorloges. In de witte uitvoering (met witte leds) zou ik hem zelf nooit kopen, maar in het zwart, in combinatie met rode ledjes, spreekt hij mij wel aan. Eindelijk een fitnesstracker met wat karakter en een eigen stijl.

Een redelijk groot nadeel van de witte uitgave is overigens niet zozeer zijn kleur, maar de kleur van de leds: die zijn wit, in tegenstelling tot de rode lampjes van de zwarte variant. In direct zonlicht is het display daardoor moeilijk te lezen, wat bij de zwarte minder een probleem is. De batterij, ten slotte, is meer dan degelijk en laat je makkelijk vijf à zes dagen toekomen, inclusief trainingssessies.

Bricoleren

Vooraleer je met de Polar Loop aan de slag kan, moet je eerst wat bricoleerwerk doorstaan. Je moet de sluiting er afhalen, je pols meten, een aantal gaatjes van het silliconenbandje afsnijden – ja, dat moet je zelf doen – en de sluiting er ten slotte opnieuw aan bevestigen. Heb je pech, dan merk je na enkele dagen dat het bandje toch net iets strakker mag en moet je opnieuw de horror van de sluiting doorstaan (ik had veel moeite om ze terug te plaatsen). Heb je echt pech, dan heb je het bandje te klein gesneden en is er geen weg terug. Opletten geblazen!

Toen de Polar Loop 2 voor het eerst ten tonele verscheen, was hij redelijk duur voor een beperkt aantal functies. Vandaag is daar een mooi evenwicht in bereikt: sinds de software van de tracker werd geüpdate, kan je hem namelijk in verbinding stellen met een Polar-hartslagband. Op die manier kan je je trainingssessies uitgebreider laten analyseren. Onder meer de verbrandde calorieën zullen dan veel nauwkeuriger worden geteld.

Aanrader

De Polar Loop 2 is een redelijk basale fitnesstracker, maar doet niettemin alles wat je ervan verwacht. In tegenstelling tot vele andere trackers in deze prijscategorie krijg je bovendien een redelijk esthetisch gadget voor je geld. De rode leds van de zwarte uitvoering zijn het duidelijkst leesbaar in de zon, maar verder geven de leds ook bij de witte variant voldoende leesbaarheid. De meldingen zijn amper die naam waardig, maar je weet tenminste al of het de moeite is je smartphone op te diepen. De combinatie met een hartslagband zorgt voor een vrij complete trainingsset-up en de batterij gaat makkelijk vijf dagen mee. Voor deze prijs zeker een aanrader.