Na de ThermoPeanut introduceert Sen.se de GuardPeanut. Net als de Thermo gaat het om een klein en leuk vormgegeven gadget dat je vrijwel overal aan (of in) kan bevestigen. De rode Thermo was een thermometer, de groene Guard is een bewegingsdetector. Het toestel werkt op een eenvoudig vervangbare knoopbatterij die ongeveer een half jaar meegaat. Wifi of LTE is niet van de partij: verbinden doe je met een smartphone en bluetooth.

De GuardPeanut dient als alarmsysteem om je spullen te beveiligen. Eens ingeschakeld, geeft de Peanut je een melding wanneer hij beweging voelt. De gevoeligheid kan je instellen. Het idee is dat je een notificatie krijgt wanneer je handtas of rugzak beweegt terwijl jij bijvoorbeeld even op het toilet zit. Indien je wilt, kan je de Peanut ook instellen als alarm. Het kleine ding zal dan verrassend veel kabaal maken wanneer het ontvoerd wordt.

De lawaai-functie is de enige die deze Peanut echt interessant maakt. Ze heeft de kans om een dief af te schrikken, aangezien hij of zij de kleine Peanut niet snel zal vinden in een rugzak en het ding tijdens zijn hele vlucht naar veiligheid zal blijven piepen. Verder vind ik de GuardPeanut minder geslaagd dan de ThermoPeanut. Zodra iemand je bezittingen ontvreemd en het bluetoothbereik verlaat, is er immers geen manier om verbinding te maken met het ding om bijvoorbeeld een locatie te zien.

Als beveiligingsmechanisme is de GuardPeanut niet waterdicht, maar de geringe vraagprijs brengt redding. 29 euro voor een eenvoudig alarmsysteem voor je rugzak of laptoptas is niet veel geld. Het ding moest een dief zomaar eens afschrikken.