480 euro voor een 27 inch 4K-scherm is best scherp. Het display van de AOC-monitor is sober afgewerkt en rust op een klassieke voet. Ik zag al moderner ogende schermen, maar er valt iets te zeggen voor de professionaliteit die van dit display afstraalt. Het scherm is in de hoogte verstelbaar. Bovendien kan je het 90 graden draaien voor gebruik in een portretmodus. Om het scherm in de hoogte te verstellen, mis ik wel wat fijne controle. AOC rust zijn display uit met alle nodige aansluitingen: HDMI en DisplayPort tekenen present, net als DVI. Het display doet verder dienst als USB-hub met enkele eenvoudig toegankelijke USB-poorten aan de zijkant. Tot slot is de U2777PQU compatibel met de MHL-standaard die je toestaat een mobiele telefoon aan te sluiten.

De opvallendste eigenschap van dit AOC-scherm is echter de gebruikte schermtechnologie. Bij budgetvriendelijke schermen zoeken fabrikanten vaak hun toevlucht tot TN-panelen en dat zorgt voor een vrij slechte kijkhoek. AOC koos echter voor een IPS-paneel met heldere, duidelijke kleuren en een perfecte kijkhoek tot gevolg. De menustructuur van het scherm is best intuïtief en bediening gebeurt met de hulp van hardwarematige knopjes onderaan.

Over het algemeen is de AOC U2777PQU gewoon een goed scherm voor wie een groot en scherp display zoekt. In combinatie met twee van mijn testtoestellen merkte ik echter dat het beeld af en toe wegflitste. De oorzaak van dat probleem is niet duidelijk en het lijkt bovendien nauwelijks andere mensen te treffen.