MSI’s NightBlade-desktops zijn steevast compacte toestellen met heel wat pk’s aan boord. Deze MI3 is niet anders. Het toestel heeft uitstekend gebalanceerde specificaties voor wie wil gamen op een full HD-scherm. Volgens cijfers van populaire speldienst Steam is dat nog steeds het overgrote merendeel van de mensen, waardoor ik deze NightBlade gerust kan omschrijven als gamingcomputer voor de massa.

Binnenin de behuizing schuilt een Nvidia GeForce GTX 1060-grafische kaart, bijgestaan door een Core i5-7400 en 16 GB aan RAM. Die combinatie verdient alle lof. Al te vaak stoppen fabrikanten een Core i7-processor in een computer waar die chip weinig meerwaarde biedt. De tandem GTX 1060 – Core i5 biedt de ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

De specificaties staan garant voor een toestel dat zelfs de modernste spellen met de hoogste grafische instellingen de baas kan. Denk aan een gemiddelde framerate van meer dan 70 fps in een spel als ‘Hitman’ of ‘Tomb Raider’. Kies je voor een display met een hogere resolutie, dan moet je de instellingen vaak wel een beetje terugschroeven.

MSI stopt een SSD van 128 GB binnenin en geeft die het gezelschap van een harde schijf van 1 TB. 128 GB is voldoende voor Windows en één of misschien twee moderne spellen. Enkel je favoriete games kunnen genieten van de snelle SSD-laadtijden. Andere spellen kan je natuurlijk kwijt op de klassieke harde schijf, maar ik vind de SSD al bij al toch een beetje te krap.

MSI’s Nightblade is uitermate geschikt voor wie virtual reality wil uitproberen. De fabrikant stopt speciaal een HDMI-poort vooraan, zodat je je headset vlot kan aansluiten. Eveneens aan de voorkant schuilt een DVD-station en twee ledstrips die je softwarematig van kleur kan veranderen. Zowel voor- als achteraan vind je de nodige extra aansluitingen zoals USB 3, USB-C, DisplayPort en HDMI. Ik vind de NightBlade een uitstekende keuze voor wie een goede en compacte desktop wil met gaming in het achterhoofd.

Systeemeigenschappen: Intel Core i7-4700, 16 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 1060, 128 GB SSD, 1 TB HDD, Windows 10