MSI Cubi N 005WE

Bekijk de Cubi N als een licht multimediadoosje, of je zal teleurgesteld zijn. Een volwaardige computer koop je niet aan 249 euro, een licht systeempje waar toevallig ook Windows op draait, wel. De Intel Celeron-processor is niet krachtig genoeg om zware programma’s te draaien. Moest hij dat wel zijn, dan zou de 2 GB aan RAM de flessenhals vormen. 32 GB eMMC-opslag (geen SSD, zoals je in sommige winkels te horen krijgt) maakt dit systeem ietwat responsief, maar de Cubi N is ontworpen voor de iets geduldigere medemens.

Veel kan je dus niet doen met dit toestel. Browsen lukt natuurlijk, zolang je niet te veel tabs naast elkaar opent. Kantoorwerk gaat ook, tenzij je met flinke spreadsheets wilt schermen. Audio en video afspelen lukt perfect, zolang je geen resolutie hoger dan full HD ambieert.

Aan poorten geen gebrek: usb 3 tekent vier maal present, je kan een scherm aansluiten via HDMI en zelfs de oude VGA-aansluiting is aanwezig. Tot slot krijg je een ethernetpoort ter beschikking. De kleine Cubi tovert je computerscherm om tot een erg eenvoudige computer die geschikt is voor wie niet meer nodig heeft. In dat geval is de kleine voetafdruk en het lage prijskaartje een groot pluspunt. Let wel: zelfs de lichte gebruiker loopt al snel tegen de grenzen van deze computer aan.

Systeemeigenschappen: Intel Celeron N3050, 2 GB RAM, Integrated graphics, 32 GB eMMC, Windows 10 Home