De Moto G4 Plus is geen kleine smartphone. Het 5,5 inchscherm is niet voor iedereen, en omdat Motorola voor een full HD-resolutie kiest, ziet het er bovendien niet zo haarscherp uit als de concurrentie. Wanneer we bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S7 naast dit toestel leggen, valt het gebrek aan scherpte op. In dagelijks gebruik zie je dat gelukkig niet. Enkel wanneer je de Moto G4 Plus voor virtual reality wilt gebruiken, kan de lagere resolutie nefast zijn.

Een lagere resolutie betekent automatisch minder rekenwerk, en dat komt de batterij ten goede. Met 3.000 mAh heeft Motorola niet overdreven, toch haalt het bijzonder straffe resultaten op vlak van autonomie. Enkel de Samsung Galaxy S7 doet beter in deze test. De rest van de concurrentie laat Motorola ver achter zich. De full HD-tandem samen met de Qualcomm Snapdragon 617 werkt bijzonder goed en energie-efficiënt.

Straffe camera

Het paradepaardje van de Plus-versie is volgens Motorola de camera. De 16 megapixelvariant heeft een f/2.0 lichtsterke lens, en dat is behoorlijk knap in deze prijsklasse. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S7 heeft f/1.7 en de LG G5 f/1.8, in onze vergelijkende test de twee beste smartphonecamera’s van het moment. In de praktijk zou dit voor mooie, lichtsterke foto’s moeten zorgen, en dat is ook meestal het geval. Foto’s bij zonnige of bewolkte momenten zien er goed uit en ook binnenfoto’s zonder natuurlijk licht komen prima uit de verf. De kleuren ogen natuurlijk en er gebeurt niet veel softwarematige nabewerking.

Het enige waar de Moto G4 Plus wel mee sukkelt, is foto’s bij weinig licht. Daar merk je dat de rasechte topsmartphones het beter doen. Er is veel ruis wanneer je zonder flits foto’s trekt. De Moto G4 Plus heeft bovendien de standaardschil van Android, en dat betekent automatisch een saaie, weinig intuïtieve camera-app. Selfies zien er goed uit met de 5 megapixelvariant vooraan met f/2.2-lens. Het resultaat is zelfs beter dan menig topsmartphone die dubbel zoveel kost als dit toestel. Video’s ogen degelijk, maar ook niet meer dan dat. Het valt op dat de nadruk duidelijk op fotografie ligt met de Moto G4 Plus.

Vingerafdruksensor

De Plus-versie heeft een vingerafdruksensor vooraan onder het scherm die bliksemsnel werkt. Zelfs wanneer het toestel in stand-by staat, kan je met een zacht contact van je vinger het toestel direct wekken. De sensor is geen knop aangezien de Moto G4 Plus softkeys heeft op het aanraakscherm. De vingerafdruksensor is een absolute aanrader en met voorsprong de belangrijkste reden om voor de Plus-versie te kiezen,ter dan menig topsmartphone diednenn gebruikersvideo, waar Facebook en zijn partners dus niets mee te maken hebben.en views. E  in tegenstelling tot de gewone Moto G4.

We kunnen eigenlijk weinig slechts opmerken aan de Motorola Moto G4 Plus. De autonomie is uitmuntend, de camera scoort uitstekend en het toestel is prima gebalanceerd over de hele lijn. Het grote scherm kan voor sommigen een afknapper zijn, maar in zijn totaliteit levert Motorola opnieuw een toptoestel dat bijzonder veel waar voor je geld geeft. De perfect reden voor budgetshoppers om iets meer geld uit te geven, want je krijgt veel waar voor je geld.