huawei p8-lite
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Mooi design
  • Degelijke camera
  • Snel
CON
  • Beperkte schermhelderheid
  • Tegenvallende autonomie

Op zoek naar een koopje is het altijd interessant om te kijken naar de uitschieters van vorig jaar. Zelfs met een jaartje onder de riem heeft de Huawei P8 Lite nog veel te bieden.

Een goedkope smartphone met een sexy uiterlijk is eerder bijzonder, behalve bij de Huawei P8 Lite. Samen met LG het mooiste toestel uit de test. Huawei is de enige die een toestel van vorig jaar instuurde, maar met reden. De P8 Lite kostte vorig jaar nog 250 euro, maar zakt nu onder de prijsgrens van 200 euro. Dat maakt het toestel extra interessant op dit ogenblik. De schermkwaliteit hoort bij de beste, enkel de schermhelderheid is soms wat beperkt bij stevig zonlicht.

De grootste troef is zonder twijfel de camerakwaliteit. Van alle toestellen in deze test steekt de P8 Lite er met kop en schouders boven. Indien goede foto’s nemen belangrijk is, is dit jouw beste keuze. Enige smet op het blazoen: een ondermaatse batterij. Enkel de LG K8 presteert minder goed dan de Huawei P8 Lite. Je komt de dag gemiddeld gezien zonder problemen door, maar heel soms moet je voor de avond nog een stekker opzoeken. Toptoestel met uitstekende camera, maar hou rekening met de krappe batterij.