De Dell Ultrasharp 25 Monitor UP2516D is ontworpen voor mensen die iets met kleur hebben. Dankzij de PremierColor technologie krijg je hyperrealistische tinten op je scherm te zien. Die verwezenlijking vraagt een meerprijs, maar voor professionele gebruikers die met grafische programma’s werken, is het de investering waard.

Haarscherp beeld

Op het vlak van beeldkwaliteit is er weinig op het 25 inch WQHD-scherm van 2560 x 1440 pixels aan te merken: het voorziet een haarscherp display met levendige kleuren, zoals beloofd. Daarbij kan je genieten van een aangenaam groot display in een 16:9 breedbeeldverhouding om computertaken op uit te voeren of multimedia af te spelen. Het scherm bezit een breedte van 56,8 cm en een hoogte van 33,8 cm, het voetstuk niet inbegrepen. Aan poorten geen gebrek onderaan de monitor. Naast twee HDMI-ingangen en de DisplayPort zijn er ook zes usb 3.0-poorten voorzien, waarvan twee voor upstreamverbinding.

Het klaarzetten van de monitor vereist een minimale handigheid. Je hoeft enkel het voetstuk en het scherm nog aan elkaar te klikken, een proces dat zeer duidelijk is geïllustreerd in de korte handleiding die Dell bij de monitor levert. Verbind vervolgens de juiste kabels met je pc en je bent vertrokken. Het scherm is eenvoudig te kantelen, zodat gestuntel met kabels grotendeels vermeden kan worden. Eén minpuntje van de Ultrasharp 25 is zijn energieverbruik. De monitor presteert gemiddeld als het op efficiëntie aankomt, waardoor het een geel C-label krijgt.

Grafische professionals

Dell levert drie kabels bij de monitor: een usb-kabel, een stroomtoevoer en een DisplayPortverbinding. Verder verstrekt het bedrijf ook een fysieke CD-ROM met de noodzakelijke drivers, documentatie en een beheerprogramma voor het scherm. Via die Display Manager kan je snel resolutie en helderheid aanpassen en ook vooringestelde configuraties voor specifieke programma’s gebruiken via een automatische modus. De software geeft je ook de mogelijkheid om je scherm in vlakken op te delen, waar je vensters kan plaatsen om multitasking te bevorderen.

De doorsnee consument zal te weinig uit de Dell Ultrasharp 25 UP2516D monitor halen om de meerprijs te verantwoorden, maar het scherm is absoluut het overwegen waard voor professionele gebruikers met een grafisch beroep.