De lente is in aantocht, hoog tijd om die loopschoenen uit de kast te halen en te bewegen. Bose denkt aan jou, en brengt nieuwe sportoortjes op de markt. Zijn ze de moeite waard?

De oortjes van Bose, gemaakt in samenwerking met Reebok, zien er anders uit dan de klassieke exemplaren dankzij hun kleine siliconen vinnetje. Door dat vinnetje, Bose noemt het StayHear, blijft de headset beter in je oor zitten. Ikzelf loop al lang met sportoortjes met een beugel rondom de oren, maar dit systeem werkt even goed. Bovendien zit het comfortabeler. De eerste vijf keer zit je wat te sukkelen, maar daarna wil je niets anders meer.

Hij valt ook goed op, de Bose SIE2, in flashy groen of oranje. Bij elke headset wordt ook nog een armhouder geleverd voor een iPhone 4 (S). Helaas niet voor de nieuwste iPhone 5, en dus ook niet voor de nieuwste iPod Touch, een opmerkelijke keuze. Maar elke smartphone of mp3-speler met ongeveer dezelfde proporties past in principe in de hoes. Heb je zo’n armhouder nog niet? Dan is deze mooi meegenomen.

 


 

Hoewel de oortjes een specifieke ‘oorkanaalvorm’ hebben, geven ze niet dat klassieke afgesloten in-ear effect. Je kan de oortjes comfortabel gedurende lange tijd dragen en je hoort nog veel omgevingsgeluid. Vooral dat laatste is belangrijk, want als je gaat lopen in een stad of op straat, moet je de omgeving goed kunnen horen om veilig te sporten.

Voor oortjes in deze prijsklasse is de geluidskwaliteit prima. De bassen klinken niet al te agressief en er zit genoeg detail in de midden- en hoge tonen, waardoor deze oortjes je niet snel zullen vermoeien. Al bij al zijn dit prima sportoortjes van Bose, maar over het prijskaartje heb ik mijn twijfels. Zeker omdat de identiek klinkende klassieke Bose-oortjes 20 euro goedkoper zijn. Mag het echter iets kosten, dan is dit een uitstekende keuze.