De Shure SRH840 wordt vergezeld van een aantal extra's, zoals een schroefbare 6,3 millimeter adapter en een zacht draagtasje.

Niets om vreemd van op te kijken, maar dat is wel het geval voor de afneembare, gekrulde kabel en het tweede setje oorpads in de verpakking. Extra’s die er op wijzen dat Shure de SRH840 voorzien heeft op intensief gebruik.

Functioneel en solide

Nader onderzoek van de hoofdtelefoon versterkt die indruk nog meer: de constructie ziet er zo stevig uit dat ze waarschijnlijk een bominslag overleeft.

Zelfs wanneer we echt op ‘pietje precies’-modus overschakelen zien we maar één potentieel kwetsbare plek: de signaalkabeltjes tussen de oorschelpen en de hoofdband, die vrij losjes langs de oorschelpen worden omgeleid.

Ook de kleine details zijn doordacht en functioneel. De linker- en rechteroorschelp zijn niet alleen voorzien van een L/R-aanduiding, maar kregen ook een makkelijk herkenbare blauwe en rode kleurmarkering mee. En op de getrapt instelbare hoofdband zijn zelfs schaalmarkeringen voorzien, zodat hij in een handomdraai aan beide kanten exact gelijk kan worden ingesteld.

De behuizingen kunnen trouwens ook ingeklapt worden.

Zwaar maar comfortabel

De robuuste opbouw zorgt niet alleen voor een zakelijke look, maar drijft de afmetingen en het gewicht ook op. Met een gewicht van 318 gram is is hij al aan de zware kant, en met de kabel erbij komt het totaalgewicht zelfs boven 400 gram uit.

Stoort dat? Allerminst. Je voelt wel dat je een uit de kluiten gewassen hoofdtelefoon draagt, maar daar blijft het eigenlijk bij. De dik gepolsterde hoofdband en de zachte oorkussens uit kunstleder zorgen zelfs voor een bovengemiddeld goed comfort – zeker voor een gesloten hoofdtelefoon – waarbij de SRH840 vast op het hoofd zit maar nergens voor hinderlijke drukpunten zorgt.

Na het bekijken van een volledig langspeelfilm noteerden we amper klachten, op een beetje oorbroei na – iets waarvoor elke gesloten hoofdtelefoon enigszins gevoelig is.

Bovengemiddeld goede klank

Ook klankmatig gooit de SRH840 hoge ogen: het frequentiebereik loopt zowel onder- als bovenaan ver door, en de weergave is evenwichtig. In het laag lijkt een piekje te zitten, maar dat merk je bij ‘casual’ luisteren amper op. Het klankkarakter in z’n geheel laat zich nog het best als een tikje warm en ontspannen omschrijven, zonder naar de wollige kant te neigen. Kortom, een hoofdtelefoon met een sound die nooit vermoeit.

De detailweergave scoort goed zonder spectaculair te zijn, en hetzelfde geldt voor de soundstage. Dat alles maakt deze SRH840 tot een uitstekende all-round hoofdtelefoon die bij muziek, games, tv en film tot z’n recht komt. De sublieme geluidsisolatie, minieme geluidslekkage en vrij efficiënte werking zorgen er bovendien voor dat hij altijd en overal inzetbaar is.

Toch nog een minpuntje? De gekrulde kabel vinden we minder handig voor woonkamergebruik, aangezien hij de bruikbare actieradius inkort. Vooral voor film- en tv-liefhebbers is een verlengkabel dan ook geen overbodige luxe.

External links

Shure

External links

ASC Audio