A human hand holding a smartphone to take a picture

Maar niet iedereen kan direct een nieuwe iPhone betalen. Wil je wel over nieuwste iPhone beschikken? Dan kun je een iPhone Xs abonnement via telefoon.nl afsluiten. Je hoeft niet direct een groot bedrag uit te geven en je hebt toch de laatste iPhone. Een belangrijk onderdeel van de iPhone is de camera.

De camera van de iPhone
Niet alleen bij de iPhone, maar bij alle nieuw uitgebrachte smartphones, is het opvallend dat er weinig innovatieve vernieuwingen zijn op het gebied van software en hardware. Ja, bij elke nieuwe versie zal het geheugen wat toenemen, evenals de processorsnelheid, maar spectaculaire innovaties hebben we al een tijdje niet gezien. Daarentegen is de camera een uitzondering. Camera’s in smartphones worden steeds beter en doen niet meer onder voor een echte camera. Zo ook de camera van de iPhone. De laatst uitgebrachte iPhone X heeft twee camera’s aan de achterzijde en één aan de voorzijde. Beide camera’s aan de achterzijde hebben 12 megapixel, waarvan één camera met een groothoeklens en de andere met een telelens. Beide lenzen hebben een optische beeldstabilisatie, zodat trillingen worden opgevangen. Maar er is concurrentie. De Huawei Mate 20 wordt tegenwoordig als best scorende smartphone op cameragebied gezien. Er zijn dan ook geruchten dat de volgende iPhone gebruik gaat maken van een Huawei camera.

De camera van de Huawei Mate 20
De Huawei Mate 20 scoort enorm goed op de smartphonemarkt en dat is enkel te danken aan het spectaculaire camerasysteem. Het heeft drie camera’s aan de achterzijde. Daarvan is er een groothoeklens van 20 megapixel, een telelens van 8 megapixel en een RGB-lens van 40 megapixel. Dit is momenteel het beste camerasysteem in de smartphonemarkt.

Het gerucht: Huawei camera in de volgende iPhone?
Het gerucht dat de volgende iPhone een Huawei camera aan boord krijgt, blijft een gerucht. De kans dat dit in de praktijk zal gebeuren is vrijwel nihil. Huawei behoort tot een concurrent van Apple en het zou desastreus voor Apple zijn om het camerasysteem van de concurrent over te nemen. Wel kan het camerasysteem van Huawei tot nog meer innovaties leiden bij het camerasysteem voor de iPhone. Een ding is daarom bij de volgende iPhone al zeker: de camera zal nog beter en geavanceerder worden.