Ryanair heeft twintig van zijn vliegtuigen uitgerust met apparatuur om tijdens de vlucht te kunnen bellen en sms’en. In de volgende achttien maanden rolt de luchtvaartmaatschappij het systeem verder uit naar al haar 170 toestellen.

Het bellen tijdens de vlucht werkt zonder aanpassingen op elke gsm. Alleen bel je via een roamingtarief en moet je daarom de landencode (+32 voor België) voor elk nummer ingeven. Een berichtje kost een halve euro. Bellen en gebeld worden varieert van twee tot drie euro per minuut. De kosten komen gewoon op je factuur of gaan van je beltegoed af.

Mobiel internetten met een laptop of gsm is ook mogelijk wanneer deze GPRS-signalen kan ontvangen. Hier ligt de prijs op 1,50 euro per honderd kilobyte.

Groen licht
De mogelijkheid om tijdens de vlucht te bellen wordt telkens aangegeven door een speciaal teken dat groen kleurt zodra je je telefoon mag aanzetten. Ryanair werkt voor het vliegend telefoonnetwerk samen met Onair, dat onder meer al voor bepaalde vluchten van Britsh Airways een soortgelijke dienst aanbiedt.

External links

Ryanair