Een aantal websites worden door McAfee onterecht aangeduid als gevaarlijk. Een fout in de update van de virusscanner zorgt ervoor dat onder meer technologiesite Ars Technica en de website van sportzender ESPN een foutmelding opleverden. Ook Marktplaats.nl viel na de update zonder reden onder de noemer van gevaarlijke websites.

De waarschuwing die de meeste gebruikers doorgaans krijgen is dat een Trojaans paard met de naam JS/Exploit-BO aanwezig is op de pagina. Ars Technica merkte het probleem zelf op toen lezers hen waarschuwden dat de site was gehacked. Toen bleek dat er niets aan de hand was, werd duidelijk dat het probleem bij het beveiligingsbedrijf zelf lag.

De basis van de fout zit bij een DAT-bestand, dat het virus verwart met een stukje aanwezige (veilige) code op de getroffen sites. Op het moment van schrijven was er niemand bereikbaar voor commentaar bij McAfee Benelux, maar het bedrijf heeft ondertussen wel een nieuwe update klaar die het probleem verhelpt.

Het is niet de eerste keer dat een beveiligingsbedrijf in de fout gaat met een update. Kaspersky had twee weken terug een soortgelijk probleem waarbij het Explorer.exe, een essentieel onderdeel van Windows, aanduidde als wormvirus.

External links

McAfee