Wie zijn nieuwe Office 2007 niet activeert, zal maar een fractie van de functies kunnen gebruiken. Het pakket wordt in dat geval een soort Office Reader.

Tijdens het installeren van Office 2007 krijg je de vraag om het product te activeren. Dit bericht kan je tot 25 keer annuleren. Daarna zal Office vrijwel alle functies van het pakket uitschakelen.

Dat betekent onder meer dat je geen nieuwe bestanden meer kan aanmaken. Bestaande bestanden kan je wel openen en afdrukken, maar niet bewerken en opslaan.

Op dat moment rest er niets anders dan een licentie te kopen bij Microsoft. Het bedrijf hanteert dan drie formules. Binnen de eerste formule blijft een licentie onbeperkt geldig. Een tweede mogelijkheid is een licentie kopen voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld een jaar. De laatste versie of trial is beperkt tot één maand.

Microsoft en Bill Gates voeren al langer strijd tegen piraterij. Gates stuurde al in 1976 een open brief tegen het kopiëren van software. Met de beperkte functionaliteit in zowel Windows Vista als Office 2007 voert Microsoft echter zijn strengste maatregel ooit door.

External links

Microsoft Knowledge Base