Op myAlphaPicture.be kan je online je eigen fotokalenders, -albums en -posters ontwerpen. Je moet dus geen programma’s downloaden of installeren. De site biedt standaard 17 foto’s aan waarmee je aan de slag kan, maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen kiekjes te gebruiken.

Nadat je gekozen hebt voor een (tafel-)kalender, een fotoboek, een fotoalbum of een poster, bepaal je het formaat. Vervolgens kom je terecht in een overzichtelijke ontwerptool, waar je de pagina’s van je ontwerp kan bewerken. Foto’s vergroten of verkleinen, roteren en verplaatsen, tekst invoegen, het kan allemaal heel eenvoudig.

Een leuk extraatje is de optie foto’s met eigen tekst. Daarin kies je uit een vijftigtal beelden, waarin je jouw tekst verwerkt. Zo kan je bijvoorbeeld woorden vormen met soepletters, een boodschap schrijven in de sneeuw of graffiti spuiten op de Berlijnse Muur.

Het ontwerpen is gratis; het afwerken en versturen uiteraard niet. Je hebt al een kalender voor € 8,90, maar die prijs kan oplopen naargelang de keuzes die je maakt tijdens het ontwerpen. Een fijn idee voor onder de kerstboom?

External links

myAlphaPicture.be