Als je je laptop wil aansluiten op het scherm en de invoerset van je desktop-pc ben je wel even bezig met al die kabeltjes. Maar met de Switch2 van Belkin kan je makkelijk draadloos tussen je twee computers wisselen.

Je thuiscomputer is waarschijnlijk uitgerust met een groot lcd-scherm en een praktisch toetsenbord en dito muis, om aangenaam te kunnen werken. Als je aan je laptop zit te tokkelen, merk je het verschil in comfort dan ook meteen op. Om dit te vermijden, kan je alle randapparaten van je desktop-pc aan je laptop koppelen, maar echt praktisch is dat niet. Je bent dan immers een poosje zoet met het in- en uitpluggen van allerlei kabeltjes.

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van de Belkin Switch2, zodat je draadloos tussen je notebook en je desktop kan schakelen. Je installeert de switch, en met een draadloze afstandsbediening wordt het wisselen kinderspel. Een tweekleurige LED-verlichting geeft aan welke computer actief is.

Ook Mac-toetsenbordfuncties worden door de Switch2 ondersteund, zodat je het toestelletje ook kan gebruiken als je enerzijds een desktop-pc en anderzijds een Mac-notebook hebt (of omgekeerd).

De Belkin Switch2 voor pc is nu beschikbaar en heeft een adviesprijs van 100,95 euro.