Bij de aanschaf van een externe harde schijf moest je in het verleden vaak een keuze maken tussen óf veel opslagcapaciteit, óf hoogtechnologische beveiligingssnufjes. LaCie combineert deze twee factoren in zijn nieuwe reeks Safe Drives.

De versleuteling van de data gebeurt met een biometrische beveiliging. Door je vingerafdruk snel even over het toestel te halen, zet je het slot op je gegevens (of haal je het slot eraf). En als dat nog niet zou volstaan, is er ook nog het Drive Lock, een stukje interne firmware die ervoor zorgt dat data die onrechtmatig van het toestel verwijderd is en op een ander toestel is ingeplugd, onleesbaar is.

En voor wie schrik heeft dat zijn harde schijf echt fysiek gestolen zal worden, voorziet LaCie nog een extra beveiliging. Je kan de Safe Drive namelijk met een ketting ergens aan verankeren – aan je bureau bijvoorbeeld.

Vingerafdrukbeveiling voor externe harde schijven bestaat al wel een tijdje, maar LaCie past dit principe nu toe op een reeks opslagdozen met een capaciteit tot 500 GB. Heb je zo veel ruimte niet nodig? Geen nood, er zijn natuurlijk ook versies beschikbaar met minder opslagruimte.

Je hebt de keuze uit 2 Mobile Safe Drives (80 GB voor 149 euro of 120 GB voor 189 euro) die bus-powered zijn, en drie desktopmodellen (160 GB voor 149 euro, 320 GB voor 199 euro en 500 GB voor 299 euro). Alle toestellen zijn nu verkrijgbaar.

External links

LaCie