Hoe je het ook bekijkt, een lcd-scherm is een heel belangrijk onderdeel voor pc-liefhebbers. Wie een strak ogende 19-inch monitor zoekt, kan bij Eizo terecht. De nieuwe S1961 heeft een wel heel dunne schermrand en komt met maar liefst 5 jaar garantie.

De S1961 ziet er naar goede Eizo-gewoonte strak en eenvoudig uit. Het scherm heeft een beelddiagonaal van 19-inch en kreeg een standaardresolutie van 1280 x 1024 pixels mee. De schermrand is slechts 6,9 mm ‘dik’, waardoor dit toestel ook prima geschikt is voor multimonitor-opstellingen.

De DVI- en DSub-aansluitingen zijn, net als de voeding, netjes weggewerkt in de behuizing. De maximum contrastwaarde is maar liefst 1500:1, wat garant moet staan voor een scherp beeld. Een lichtsensor in de monitor meet het omgevingslicht en past automatisch de helderheid van het beeldscherm aan.

De Eizo S1961 verschijnt vanaf nu bij de computerboer voor 565 euro. Een stevige prijs, maar je krijgt er dan wel een smalle schermrand en 5 jaar on-site garantie bij.

External links

Eizo