Muziek beluisteren of films bekijken op een pc is best wel leuk, maar de kijk- en luisterervaring is meestal niet van hetzelfde niveau als in de huiskamer. Wie toch graag vanuit z’n luie zetel geniet van z’n volledige multimediacollectie, wordt nu op z’n wenken bedient met de Packard Bell Multimedia Recorder.

De Multimedia Recorder is dan ook een veelzijdig toestel, dat meer kan dan alleen maar dvd’tjes en DivX-films afspelen. Het wil zelfs een heus multimediaknooppunt zijn in de huiskamer. Daarvoor kreeg de Multimedia Recorder een ingebouwde harddisk mee – 160 tot 400 GB groot, afhankelijk van de versie – en een hele resem aansluitmogelijkheden voor andere apparaten.

Naast de traditionele aanslutingen, zoals een SCART-aansluiting en verschillende videoaansluitingen, beschikt het toestel ook over digitale audioaansluitingen (zowel glasvezel als coax). Op het frontpaneel vind je ook een S-Video, DV- en usb-aansluiting terug. Daarmee wordt het overzetten van foto’s, muziek en films naar de harde schijf kinderspel.

Plaatsgebrek zal je niet snel hebben bij de Multimedia Recorder. De topuitvoering biedt immers 400 GB opslagruimte, genoeg voor 480 uur tv-beelden, 100.000 mp3-bestanden of 400.000 foto’s. Opnemen op dvd kan natuurlijk ook, op DVD+-R en DVD+-RW-schijfjes.

Om ook volop te kunnen genieten van al dat muziek- en beeldmateriaal, voorziet Packard Bell de Multimedia Recorder van tal van interessante features. Zo kan je via het gebruiksmenu eenvoudig videobestanden bijwerken, knippen en mixen, of in een handomdraai een fotoslideshow met een achtergrondmuziekje samenstellen. De DiamondCopy-technologie maakt het mogelijk om oude vhs-opnames weer glashelder te maken, zodat ze niet uit de toon vallen tussen de dvd-beelden in je collectie.

Ook prijken er snufjes zoals TimeShifting (live-uitzendingen pauzeren en weer afspelen), Dual Playback (een opname bekijken en ondertussen een ander programma opnemen) en PastCapture (live-uitzendingen tijdelijk in de geheugenbuffer opslaan) op de technische fiche.

Om het multimediafestijn helemaal compleet te maken, ondersteunt de Multimedia Recorder van Packard Bell niet alleen Dolby Digital maar ook de DTS-geluidsindeling. De beeldkwaliteit wordt op niveau gebracht door Progressive Scan, een technologie die onder andere een hogere resolutie mogelijk maakt en bewegende beelden beter comprimeert.

De prijzen voor al dit moois blijven relatief democratisch. Voor de 160-GB versie betaal je 349 euro, terwijl de 250-GBrecorder voor 399 euro van eigenaar wisselt. Het topmodel is voorzien van 400 GB opslagruimte, en kost ongeveer 549 euro.

External links

Packard Bell