Chatten via een webcam is best wel leuk, maar echt goed kan je de beeldkwaliteit niet altijd noemen. Logitech brengt hier nu verandering in met zijn nieuwe QuickCam Ultra Vision.

De Ultra Vision mag gerust beschouwd worden als het ‘vlaggenschip’ van het webcamassortiment van Logitech. Zowat alle andere webcams gebruiken plastic lenzen, maar dit toestel is uitgerust met een lenssysteem dat enkele glazen lenzen bevat, wat de kwaliteit uiteraard alleen maar ten goede komt. Ook het diafragma van de Ultra Vision is anders dan bij de meeste andere webcams (1,6 in plaats van 2), waardoor de camera meer licht opneemt en beter resultaten presteert bij slechte lichtomstandigheden.

Het nieuwe toestel is dus voorzien van de allernieuwste snufjes, waaronder ook Logitechs eigen RightLight 2-technologie. Deze technologie combineert hard- en software voor geoptimaliseerde beelden in alle omstandigheden. Verder heeft het toestel een 1,3-megapixellens, waarmee het het high definition-videoformaat zou moeten aankunnen.

Logitech heeft trouwens voor een update van zijn bestaande QuickCam-reeks gezorgd. Ook de QuickCam Sphere MP, QuickCam Pro 5000, QuickCam Communicate STX en QuickCam Fusion leveren nog betere resultaten dan voorheen.

De QuickCam Ultra Vision is vanaf augustus beschikbaar en ligt in de winkel voor 149,99 euro.

External links

Logitech