Wie bij het online chatten elkaar ook graag in de ogen kijkt, kan niet zonder een goede webcam. De Live! Cam Voice is Creative’s nieuwste vlaggenschip en komt met een 1,3-megapixelsensor en een geavanceerde ingebouwde microfoon.

De Live! Cam Voice steekt in een afgeborstelde designjas en is volgens Creative baanbrekend voor audio en video. De microfoon werkt met ‘Adaptive Array’-technologie, wat er op neerkomt dat de webcam je stem letterlijk kan volgen terwijl je bijvoorbeeld rondwandelt. Ook achtergrondlawaai zou hierdoor beter weggefilterd worden.

Op videovlak werd deze webcam net zo goed voorzien. Een resolutie van 1,3 megapixel moet voor een goede videokwaliteit tijdens het chatten zorgen. De webcam kan ook foto’s nemen, en is voorzien van automatische belichting en witbalans. Leuk is de gezichtsdetectie, waarbij de camera, wanneer je in beeld bent, letterlijk je gezicht volgt.

De Creative Live! Cam Voice staart je binnenkort vanuit de winkeletalage aan; voor 99 euro is hij de jouwe. Creative levert de webcam met software voor onder andere video-messaging en internettelefonie, en een extra headset met microfoon om vertrouwelijke gesprekken mee te voeren.

External links

Creative