Gebruikers van de iPod nano en iPods van minstens de vijfde generatie kunnen bij Apple een software-upate ophalen die hen in staat stelt een eigen maximumvolume voor de iPod in te stellen.

De volumebegrenzer moet voorkomen dat de iPod te luid staat. De extra begrenzing komt bovenop een volumebeperking die al vanuit Europese wetgeving is opgelegd.

Ouders kunnen de iPod van hun kinderen voorzien van een maximumvolume en kunnen deze optie desgewenst met een code vergrendelen.

Apple waarschuwt – zoals de meeste fabrikanten van audiospelers – in de handleiding voor de gevaren van een overdreven volume. Via een speciaal ingericht gedeelte van de Apple-website gaat het bedrijf in op de eigenschappen van geluid en volume.

Pikant is dat heel wat (Europese) gebruikers van muziekspelers het volume nu al onvoldoende hoog vinden. Wie in Google zoekt op “ipod volume hack” vindt diverse sites met tips hoe de ingebouwde volumebegrenzing is te omzeilen.

Of het volume nu te luid kan of juist te stil, kan je trouwens lezen in onze grote test van muziekspelers met flashgeheugen in Clickx 117, vanaf 18 april in de winkel.

External links

iPod Downloads

External links

Apple Sound Volume