Google heeft een deel van het Mars-landschap in een Google Maps-jasje gegoten, ter ere van wetenschapper Percival Lowell, die in 1895 met alleen maar een telescoop een kaart van de planeet tekende. Ook kwam enkele dagen geleden een NASA-satelliet bij Mars aan.

De Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) zal langzaam dalen en daarna op zo’n 289 kilometer hoogte het Martiaanse landschap nader bestuderen. De MRO zal in zo’n 500 omwentelingen afremmen en overigens pas tegen oktober op de gewenste hoogte vliegen.

De nieuwe site van Google Maps lijkt sterk op de Maan-versie die het bedrijf in juli vorig jaar lanceerde, ter ere van het 25-jarige jubileum van de eerste maanlanding.

De kaart is nu ook uitgebreid met hoogte-informatie, infraroodgegevens en een handig overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden op dit gedeelte van Mars. Net als bij de Maan is slechts een relatief kleine strook van Mars te bekijken.

Via een zoekterm zijn tevens enkele bekende zaken te vinden, als de Happy Face-krater, de locatie van de karretjes Opportunity en Spirit én de plek waar de onfortuinlijke Beagle is gecrashed.

External links

Google Mars

External links

NASA Mars Reconnaissance Orbiter

External links

Google Moon