Computerschermen kunnen een bron van ergernis zijn. Je verliest al snel je concentratie door wat er rondom je gebeurt, en lichtinval maakt je tekst soms moeilijk leesbaar. LaCie brengt nu een mogelijke oplossing op de markt om je ongestoord en nauwkeurig te laten werken.

Het idee achter de zogenaamde LaFrame is om een antireflecterend kader op je scherm te monteren. Hierdoor neem je alle mogelijke afleidingen uit het gezichtsveld van de pc-gebruiker weg. Zo zou de concentratie en de productiviteit van de werkkracht toenemen. Volgens LaCie is dit hulpmiddel ideaal voor gebruikers van lay-out- of ontwerpprogramma’s.

Een tweede reden waarom deze pc-omlijsting goed is voor je comfort, is de contrastwerking. Door de grijszwarte kleur van de LaFrames worden schitteringen weggenomen en kan je afbeeldingen en teksten duidelijker zien. Dat systeem gebruikt men ook bij plasmaschermen om de waargenomen contrasten te verhogen.

De LaFrames worden samen met een LaCie-scherm verkocht in één pakket. Voor de 19-inch Lacie 119 en een LaFrame betaal je 499 euro, een LaFrame samen met een 21-inch LaCie 120-scherm kost 769 euro.

External links

LaCie