Tot nu toe bestonden kleine toestellen met een groot zoombereik niet. Panasonic brengt daar verandering in en introduceert het eerste fototoestel dat tegelijk compact is en toch kwaliteit aflevert.

De nieuwe Lumix DMC-TZ1 is met z’n 11 cm breedte en 5 cm hoogte een praktische camera die je makkelijk overal kan meenemen. Het verschil met andere compactcamera’s zit hem vooral in de prestaties: met dit apparaat zou je geen problemen meer mogen hebben met wazige of overbelichte foto’s.

De nieuwe Lumix maakt gebruik van een Leica DC-lens met 10x optische zoom. Dat is een nooit gezien zoombereik voor zo’n klein toestel, enkel mogelijk gemaakt door de integratie van een uitschuifbaar lenssysteem. Daarnaast zorgt de MEGA O.I.S.-technologie (optische beelstabilisatie) ervoor dat je toch ook heldere opnames kan maken in moeilijke omstandigheden zoals onderbelichte ruimtes of bij ver inzoomen.

Als kers op de taart rustte Panasonic de TZ1 uit met een nieuw beeldverwerkingssysteem, de Venus Engine III. Het systeem onderdrukt alleen de chromatische storingen, dat is een moeilijk woord waarmee men de (meestal paarse) verkleuring aan de randen van objecten op foto’s bedoelt. Opnames aan ISO 800 in volledige resolutie zonder verstoring van de beeldkwaliteit zouden hierdoor geen probleem mogen zijn.

Vanaf april kan je de nieuwe Panasonic-telg in huis halen voor 425 euro.

External links

Panasonic